Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Február 18. 09:48, kedd | Belföld
Forrás: Verga Zrt.

Verga Zrt. - Ezernyi segítség

Verga Zrt. - Ezernyi segítség

Rászoruló családok és hajléktalan emberek százain segít adományaival a Veszprémi Erdőgazdaság

Negyedik éve igyekszik könnyebbé tenni a Bakonyvidék több száz nehéz sorsú családja számára a téli fűtési időszakot a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. Az „Ezernyi segítség” közjóléti program keretében a társaság munkatársai vasárnap a Veszprémi Családsegítő Szolgálattal és a Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezetével együttműködve 300 adag, vadhúsból készült meleg egytálételt, valamint 100 mázsa tűzifát osztottak szét a rászorulóknak.

„Ezernyi segítség” elnevezésű közjóléti programjával a VERGA Zrt. a társadalmi felelősségvállalás jelentőségére szeretné felhívni a figyelmet. A társaság elsősorban saját termékei, a természetközeli erdő- és vadgazdálkodás során kitermelt tűzifa és vadhús felajánlásával igyekszik segíteni a rászorulókon. Az „Ezernyi segítség” program részeként az elmúlt év során mintegy 1000 adag ételt, 1000 mázsa tűzifát, valamint az ünnepek közeledtével 400 darab karácsonyfát osztották szét a családoknak.

„A négy évvel ezelőtt életre hívott szociális-közjóléti programunkkal kezdettől fogva az a célunk, hogy a felajánlott adományokat a lehető legközvetlenebb módon juttassuk el a rászorulókhoz. A program sikeréhez elengedhetetlen, hogy a munkában olyan megbízható partnerekre támaszkodhatunk, mint a helyi Családsegítő Szolgálat, illetve a Máltai Szeretetszolgálat. Elhatározásunk szerint, amíg csak megengedik a lehetőségeink, folytatjuk a rendszeres adományosztást” – mondta Tengerdi Győző, a Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója az ételosztás helyszínén, ahol a Veszprémi Önkormányzatot Némedi Lajos alpolgármester képviselte.

A VERGA Zrt.

A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. a Magyar Fejlesztési Bank Stratégiai Csoport tagja. A társaság 1993-ban alakult a Balatonfelvidéki Erdőgazdaság jogutódjaként. Az erdőgazdaság szerteágazó tevékenységet folytat a Bakonyvidék középső részén, körülbelül 50 ezer hektárnyi területen, melynek hozzávetőleg 30 százaléka a Déli-Bakony tájegységben, 60 százaléka a Magas-Bakonyban található, a fennmaradó rész pedig a Kelet-Bakonyhoz tartozik. A társaság tevékenységi körébe erdő- és vadgazdálkodás, fafeldolgozás, murvabányászat, valamint erő- és munkagépek működtetése tartozik. Mindezeken túl a társaság saját hotelje, apartmanháza és étterme révén a turizmusban is aktív szerepet játszik.

A VERGA Zrt. kiemelt jelentőséget tulajdonít „A jövő a kezünkben van” és „Ezernyi segítség” elnevezésű közjóléti programjainak, amelyek keretében többek között kilátókat, erdei tornapályákat, túraútvonalakat és erdei iskolákat újít meg, valamint nagy számban juttat adományokat rászoruló családoknak. Közfoglalkoztatási programja mintegy 300 fő számára biztosít munkát, de a társaság katasztrófahelyzetekben is rendszeresen nyújt segítséget: munkatársai a dunai árvíz, valamint a vörösiszap-katasztrófa idején is segítették a helyszíni mentési és helyreállítási munkákat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt