Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Április 17. 07:27, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI, MTI fotó

Véget ért a várpalotai hadgyakorlat

Véget ért a várpalotai hadgyakorlat

A március 12-én kezdődött Várpalota Challenge 2014 elnevezésű gyakorlaton ötszáz, többségében holland technikai eszközzel több mint 3000 katona vett részt.

Véget ért Várpalotán a több mint egy hónapon át tartó holland vezetésű nemzetközi hadgyakorlat. A térség útjain a jövő hét közepéig még fokozott katonai jelenlétre lehet számítani - közölte a Honvédelmi Minisztérium szerdán az MTI-vel.

A március 12-én kezdődött Várpalota Challenge 2014 elnevezésű gyakorlaton ötszáz, többségében holland technikai eszközzel több mint 3000 katona vett részt.
A HM kiemelte: a Magyar Honvédség aktívan közreműködött a gyakorlat több mint egy évig tartó előkészítésében, és a honvédség több alakulata is részt vett a kiképzési mozzanatok végrehajtásában.
A Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központ várpalotai lőterén tartott hadgyakorlat nemzetközi jelentősége, hogy erősítette a holland-magyar katonai kapcsolatokat a NATO-n belül - hangsúlyozta a tárca.
A várpalotai gyakorlótérről és a pápai bázisrepülőtérről a haditechnikai szállítások közúton és vasúton előreláthatóan április 22-ig tartanak. A vasúti szerelvények a várpalotai, a tapolcai, a veszprémi, a pápai és a hajmáskéri állomásokról indulnak a húsvéti ünnepek után.
A Magyar Honvédség arra kéri a térségben lakókat, hogy "ezután is fogadják megértéssel a katonai jelenlétet kísérő fokozott forgalmat, illetve az esetleges zajhatásokat" - írta a HM.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:57, péntek | Helyi

RENDŐRKÉZEN A SZENT GYÖRGY-HEGYI BETÖRŐ

A Tapolcai Rendőrkapitányság kezdeményezte egy 73 éves férfi letartóztatását.

2024. Március 17. 07:34, vasárnap | Helyi

Szabadság és függetlenség

Hinni a szabadságban - Ünnepi megemlékezés Várpalotán

2024. Március 09. 07:01, szombat | Helyi

Könyvtári papírszínház

Életre keltették Jaót, a kis kaméleont a várpalotai játszóházban

2024. Március 01. 17:58, péntek | Helyi

Régi álmuk vált valóra

Farsangi mulatságot tartott a várpalotai nyugdíjas klub