Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Április 15. 12:29, kedd | Sport
Forrás: InfoPalota

VBSK – Szentendrei KC 29-28

VBSK – Szentendrei KC 29-28

Egy góllal diadalmaskodott a bányász

Szombat este a Várpalotai Bányász a Szentendrei KC-t fogadta az NB1/B-s kézilabda bajnokság aktuális fordulójában. Csapatunkra több szempontból is nehéz mérkőzés várt. Ugyanis a két együttes azonos ponttal a tabella 6. és 7. helyét foglalta el, tehát a találkozó meghatározó fontossággal bírt akár a végső helyezés szempontjából is. Továbbá a VBSK a találkozón nem számíthatott két alapemberére, Bárdos és Soha sérüléssel küzd, és sajnos Kaló Sándor vezetőedző sem lehetett ott a mérkőzésen, ő egy otthoni baleset következtében kórházi kezelésre szorul, helyét ideiglenesen a kapusedző, Szedlák Tamás vette át. A Szentendrei KC kerete a tavaszi szezonra viszont jelentősen megerősödött egykori nb1-es játékosokkal. Ennek megfelelően bizony nagyon meg kellett küzdenie a VBSK-nak a két pont megszerzéséért.

Lendületesen kezdte a mérkőzést a bányász, Tolnai, Galambos és Putics góljaival már az elején meglépett a csapat, de a vendégek még idejében kapcsoltak, sikeresen felzárkóztak.

Ezután felváltva estek a találatok, majd a félidő közepén 8-8-as állásnál ismét a VBSK tudott újítani, Putics 2, Galambos 1 találattal növelte csapata góljainak számát, így ismét háromra nőtt a különbség a 20. percre.

Védekezésben egyik csapat sem nyújtott kiemelkedőt, és támadásban is sok labdát elszórtak a játékosok. A sok hiba ellenére a bányász folyamatosan próbálkozott, a fiúk bizonyítani akartak, talán az ősszel elvett győztes mérkőzés miatt is. A 26. percben 14-10-re vezetett csapatunk, ekkor az ellenfél edzője időt kért, aminek meg is lett az eredménye, a vendég együttes jól hajrázott és feljött egy gólra, így 15-14-es állásnál vonultak a csapatok az öltözőbe.

A második félidő elején továbbra is fej-fej mellett haladt a két gárda. 19-18-as hazai vezetésnél Putics gólja után a szentendrei kapus kifogásolta, hogy kapujában lukas a háló, ez a közjáték Venczel Attilát egyáltalán nem fogta vissza, 2 hatalmas átlövéssel tesztelte a befoltozott hálót és a második félidő 10. percére 21-19-re növelte a hazaiak előnyét, majd Galambos Bence is betalált, így ismét 3 volt közte. A Szentendre nem hagyta magát, ismét felzárkózott, az utolsó tíz percet mindössze egy gólos előnnyel kezdte a bányász. Az izgalmas véghajrában utolsó lendületet vett csapatunk és a mérkőzés vége előtt öt perccel újra háromgólos előnyre tett szert. Ekkor az állás 28-25. Mindkét edző időkéréssel próbálta csapatát mozgósítani, nagy adok-kapok következett, a bírók több kétpercest is kiosztottak, a feszültség a tetőfokára hágott, az utolsó percekben nem a szép kézilabda dominált, a szíve vitte mindkét csapatot előre, a hazai szurkolók bíztatásának köszönhetően a végére a bányásznak sikerült egy góllal felülkerekedni ellenfelén.

A mérkőzés végeredménye VBSK – Szentendrei KC 29-28

A találkozón Putics Bence ismét jó formában kézilabdázott, 12 gólig jutott a mérkőzésen, sok gólpasszt is kiosztott, valamint a védekezésben is kivette részét, de a csapat minden tagja elismerést érdemel.

Címkék: kézilabda, várpalota, VBSK

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.