Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Február 23. 16:03, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Vasrúddal verte kutyáját, elfogták

Vasrúddal verte kutyáját, elfogták

A XVI. kerületi nyomozók állatkínzással gyanúsítják azt a férfit, aki vasrúddal verte saját kutyáját.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVI. Kerületi Rendőrkapitánysága állatkínzás vétsége és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást egy budapesti férfival szemben, aki a gyanú szerint február 21-én este egy teleszkópos fémbottal ütlegelte a kutyáját a főváros XVI. kerületében – közölte a rendőrség.

Az esetről bejelentés útján szereztek tudomást az egyenruhások, akik 22 óra 56 perckor a helyszínen elfogták a férfit. A férfinél ekkor kábítószergyanús növényi törmeléket is találtak, és azt is megállapították, hogy a kutya bántalmazása közben az egyik közelben parkoló autó tükre letört. A férfi lakóhelyén néhány gramm kábítószergyanús anyagot is lefoglaltak, valamint a vele szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott.

A 42 éves Sz. Károlyt a BRFK XVI. Kerületi Rendőrkapitányságára állították elő, ahol a nyomozók kábítószer birtoklása vétség, garázdaság vétség, valamint állatkínzás vétség kísérlete miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Sz. Károly a gyanúsítás ténye miatt nem élt panasszal, az abban foglaltakat elismerte, érdemi vallomást azonban nem tett.

A rendőrség a bántalmazott kutyát állatvédők telephelyén helyezte el, az eset további körülményeit pedig szakértők bevonásával vizsgálja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során