Városlista
2021. április 10, szombat - Zsolt

Hírek

2020. Április 01. 17:45, szerda | Helyi
Forrás: varpalota.hu

Rendkívüli ülésen számolt be a képviselő-testületnek a koronavírus-járvány ügyében tett intézkedésekről a polgármester

Rendkívüli ülésen számolt be a képviselő-testületnek a koronavírus-járvány ügyében tett intézkedésekről a polgármester

A tanácskozáson egyhangúlag fogadta el a képviselő-testület Campanari-Talabér Márta beszámolóját.

Rendkívüli ülésen számolt be a képviselő-testületnek a koronavírus-járvány ügyében tett intézkedésekről csütörtökön Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere.

A tanácskozáson – ahol az egészség védelme érdekében minden résztvevő szájmaszkban vett részt, s a megszokott ülésrendtől eltérve, egymástól távolabb foglaltak helyet – egyhangúlag fogadta el a képviselő-testület Campanari-Talabér Márta beszámolóját. Az előterjesztésben városunk polgármestere összegezte az elmúlt hetekben tett, a koronavírus-járvány lassítása érdekében tett önkormányzati intézkedéseket a március 15-i ünnepségek elhalasztásától, az óvodák és bölcsődék bezárásától, valamint a játszóterek lezárásától kezdve az idősek megsegítését célzó intézkedéseken keresztül a polgármesteri hivatalnál és az önkormányzati tulajdonú cégeknél tett óvintézkedésekig.

Beszámolt arról, hogy a hét elején elkezdődött az önkormányzat által a lakosságnak biztosított szájmaszkok kézbesítése, ami önkéntesek bevonásával a tervek szerint legkésőbb jövő hétfőre ér véget. Eddig a Loncsos, Inota falu, a Készenléti-lakótelep, a zártkerti részek kerültek sorra, csütörtökön a belvárosban hordják a maszkokat, majd sorban következnek a további városrészek Csővári Zsófia önkormányzati képviselő koordinálásával.

A polgármester beszélt arról is, hogy az önkormányzat a hét közepén elindított egy 1200 liter klórtartalmú fertőtlenítőszerről, 20 darab homlokmérőről, 30 ezer darab gumikesztyűről, 100 darab négyszintű védelmet biztosító ruháról, 5000 darab háromrétegű orvosi maszkról és 1000 darab N95-ös, szeleppel ellátott szájmaszkról szóló megrendelést, a szállítmány rövidesen megérkezik Várpalotára. Campanari-Talabér Márta az ülésen elmondta azt is, hogy a pétfürdői Huntsman cég felajánlott 800 liter fertőtlenítőt a várpalotai önkormányzatnak.

A rendkívüli ülésen a fenntartó Veszprémi Tankerületi Központ felkérésére véleményezte a testület a Képesség- és Tehetségfejlesztő Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, valamint a Thuri György Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola átszervezését is. Előbbi intézmény esetében ugyanis sem a tanulói, sem pedig a pedagógusi létszám nem teszi lehetővé az iskola szabályos működtetését, olvasható az előterjesztésben.

A tervezet értelmében megszűnik a Dankó utcában, korábban magániskolaként működő intézmény, amelynek általános iskola diákjai a várpalotai vagy bejelentett lakhelyüknek megfelelő általános iskolában, míg gimnáziumi tanulói a Thuri gimnáziumban folytathatják tanulmányaikat. A kollégisták elhelyezését szükség esetén a Faller középiskola kollégiumában oldják meg, a művészeti iskolában folyó néptánc- és a társastánc-alapszak a Thuri György Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola keretein belül folyik majd tovább. Az eddig az intézmény telephelyeként működő jásdi iskola pedig a csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskola tagintézménye lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 10. 12:53, szombat | Belföld

Fizetett volna a pedofil, hogy kisfiúval fajtalankodhasson - VIDEÓ

Letartóztattak egy 42 éves férfit, aki egy internetes társkeresőn keresztül pénzért szexuális kapcsolatot akart létesíteni egy gyermekkorú fiúval

2021. Április 10. 11:53, szombat | Belföld

Szinte mindenkit érdekel a bolygó jövője

Meglepően sokan érdeklődnek a bolygó jövője, a környezetvédelem iránt és tudatosul bennük, hogy saját életükre és a következő generációk sorsára is hatással vannak a környezeti problémák

2021. Április 10. 10:52, szombat | Külföld

Az Európai Bizottság 1,8 milliárd adag oltóanyag megrendelésére készül

Megrendelne további 1,8 milliárd adagot a koronavírus ellen kifejlesztett valamelyik oltóanyagból az Európai Bizottság, hogy legyen elég vakcina az Európai Unióban az emlékeztető oltásokhoz és a gyerekek beoltásához

2021. Április 10. 09:53, szombat | Belföld

Meghalt 245 beteg, 8053-mal nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 245, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 8053 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton,