Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Szeptember 13. 12:36, szerda | Sport

Parádés rajt és értékes pontok

Parádés rajt és értékes pontok

A hétvégén Brno-ban rendezték az FIA CEZ F4 Championship második cseh fordulóját, az ország tradicionális, nagymúltú versenypályáján, az Automotodrom Brno-n.


A bajnokság utolsó előtti fordulója két versenyfutammal a különösen izgalmas kanyarokkal, nagy szintkülönbségekkel állította izgalmas kihívások elé az F4-es mezőnyt is a jó öreg brno-i aszfaltcsík.
Közöttük a Gender Racing Team fiatal versenyzőjét, Michl Olivért is, aki F4-essel most először vágott neki a legendás cseh aszfaltcsíknak. Oliver a bajnoki tabella ötödik helyéről, hetvenhat ponttal várta a folytatást. Ezt a versenyhétvégét is egy meglehetősen feszes időterv szerint kellett teljesítenie a Gender Racing versenyzőjének és csapatának, hiszen mindkét versenyfutam a szombati napon került lebonyolításra. Pénteken nagyon hasznosnak bizonyult a három szabadedzés a lehető legjobb beállítások megtalálásához. Délután aztán az időmérő edzésen Olivér már a minél jobb rajthelyért harcolt a futamokra. Jó tempóban, az élmezőnyhöz bíztatóan közel, a hatodik rajthelyet sikerült megszereznie a rajtrácson.
A Brno-i versenyhétvégére sem maradt el az a kihívás, hogy egy versenynapon belül két bajnoki futamra is sor került. A hétvégén a szervezők mindkét F4-es futamot a szombati napra helyezték el a programban.
Olivér nagyon motiváltan várta a szombati két versenyfutamot, hiszen már az elmúlt fordulókon is a csapattal nagyszerűen összedolgozva, általában nagyon jól megtalálták a tempót és a mostani időmérő eredménye is bizakodásra adott okot. Az első versenyfutamon a Gender Racing Team fiatal versenyzője egy pozíciót tudott javítani a rajthelyhez képest így az ötödik helyen zárta az első versenyfutamot.
A délutáni második versenyfutamon Olivér egy parádés rajtot vett majd egy kisebb hiba miatt vesztett pozíciót, de ezt követően remek előzéssel visszakapaszkodva a negyedik helyen zárhatta az utolsó előtti F4 CEZ versenyhétvégéjét a klasszikus cseh versenypályán.


Olivér nagyon pozitívan értékelte az eddigi talán legsikeresebb versenyhétvégét:
„Nagyon jól sikerült a Brnoi versenyhétvége, annak ellenére, hogy mennyi nehézség támadt az abroncsok gyors elhasználódása miatt. Csütörtökön és pénteken probléma nélkül lementek a szabadedzések. Utánuk következett az időmérő, ahol jó pozíciót sikerült szereznünk és meggyőződhettünk arról, hogy mennyire közel jártunk az élmezőnyhöz. A verseny végeredménye is jó lett egy gyors rajt és szép előzések után.”
A bajnokság zárófordulóján még három versenyfutam vár majd a mezőnyre melyeken eldőlhet majd a bajnoki cím és a további helyezések sorsa, amit Olivér a bajnoki tabella ötödik helyéről várhat kilencvennyolc bajnoki ponttal a „zsebében”.

- Gender Racing -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.