Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Szeptember 14. 15:50, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Őszi gyakorlatsorozatot tart a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága

Őszi gyakorlatsorozatot tart a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága

A Magyar Honvédség (MH) Összhaderőnemi Parancsnoksága és alárendelt katonai szervezetei őszi kiképzési sorozatot tartanak szeptember 8. és október 17. között.

A Magyar Honvédség (MH) Összhaderőnemi Parancsnoksága és alárendelt katonai szervezetei őszi kiképzési sorozatot tartanak szeptember 8. és október 17. között - mondta Böröndi Gábor dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szárazföldi haderőnem főnöke csütörtöki várpalotai sajtótájékoztatóján.

A dandártábornok hangsúlyozta, a Közös fellépés 2014 elnevezésű gyakorlatsorozaton csaknem 1300 katona vesz részt, és 400 technikai eszközt használnak.
Böröndi Gábor kiemelte: a hadgyakorlat elsődleges célja az együttműködés erősítése az egyes honvédségi szakterületek, a szárazföldi, illetve légi egységek között.
Mint mondta, a hadgyakorlat költséghatékony, hiszen egy időben, egy helyen, Várpalota térségében zajlik majd. A fő végrehajtó katonai szervezetek az 5. Bocskai István Lövészdandár, a 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj, illetve az 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred - tette hozzá a dandártábornok.
Hangsúlyozta: a gyakorlatsorozat a Magyar Honvédség életében kiemelt jelentőségű, hiszen Magyarország katonai biztonságát hivatott szavatolni a felkészített és jól kiképzett katonákra támaszkodva.
A gyakorlatsorozatban Veszprém városa is gyakorlótéri helyszín lesz, civil ruhában látnak majd el feladatot a katonák - mondta Böröndi Gábor.
Hozzátette: tizenegy főbb kiképzési eseményt foglal magában a gyakorlatsorozat, amelyben szinte valamennyi hazai katonai szervezet érintett. Elmondta, hogy a gyakorlatra francia, szerb és amerikai katonák is érkeznek majd.
A dandártábornok a civil lakosság megértését kérte, és folyamatos, naprakész tájékoztatást ígért.

Címkék: hadsereg, várpalota

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:57, péntek | Helyi

RENDŐRKÉZEN A SZENT GYÖRGY-HEGYI BETÖRŐ

A Tapolcai Rendőrkapitányság kezdeményezte egy 73 éves férfi letartóztatását.

2024. Március 17. 07:34, vasárnap | Helyi

Szabadság és függetlenség

Hinni a szabadságban - Ünnepi megemlékezés Várpalotán

2024. Március 09. 07:01, szombat | Helyi

Könyvtári papírszínház

Életre keltették Jaót, a kis kaméleont a várpalotai játszóházban

2024. Március 01. 17:58, péntek | Helyi

Régi álmuk vált valóra

Farsangi mulatságot tartott a várpalotai nyugdíjas klub