Városlista
2021. március 6, szombat - Leonóra

Hírek

2020. December 17. 07:00, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Nyolcvanmilliós kárt okoztak minierőművel házaló csalók

Nyolcvanmilliós kárt okoztak minierőművel házaló csalók

Házi minierőmű telepítésének ígéretével közel 80 millió forint kárt okozott két szlovák csaló több mint száz károsultnak

- közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a rendőrség honlapján, azt követően, hogy lezárult az ügyben a nyomozás.

A csalók egyikét elfogták, társa ellen pedig elfogatóparancsot adtak ki.

A rendőrségi közlés szerint a bűnözők 2015 és 2017 között fűtés- és áramdíjnullázó, "környezetbarát házi energiatermelő rendszer" bérleti lehetőségét kínálták a károsultaknak.

Az ajánlat szerint a regisztrációs díjat befizetők ingatlanjaiba energetikai rendszert telepítenek, a többletenergia eladásából a bérlő jutalékban részesült volna. Az ígért "korszerűsítés" azonban sehol sem kezdődött meg, a csalók pedig a befizetett pénzzel, összesen 77 millió forinttal leléptek - ismertették.

A budapesti nyomozók azonosították a gyanúsítottakat. Az eljárás során az is kiderült, hogy a csalók egyike 2014-ben - egy thaiföldi cég felhasználásával - kedvezményes repülőjegyek vásárlásának ígéretével követett el hasonló csalássorozatot. A férfi ellen csalás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást, és a bíróság elrendelte a letartóztatását - közölte a rendőrség.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 06. 05:00, szombat | Kék hírek

Brazil drogfutárt ítéltek el Budapesten

Öt és fél év fegyházra ítéltek egy brazil drogfutárt, akinek egy kiló kokain volt a gyomrában, amikor elfogták a ferihegyi repülőtéren - tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-t.

2021. Március 05. 17:09, péntek | Kék hírek

Vádat emeltek a mátyusi polgármesteri hivatalban gyújtogató két férfi ellen

Vádat emelt a Nyíregyházi Járási Ügyészség két férfi ellen, aki tavaly júliusban betört a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátyus polgármesteri hivatalába és könyvtárába, majd felgyújtotta az épületeket.

2021. Március 05. 15:00, péntek | Kék hírek

Lopni akart, de fennakadt a kerítésen

Egy biciklit akart ellopni Berettyóújfalun egy férfi. Pechére a kerékpár fennakadt a kerítésen, így üres kézzel menekült a helyszínről. A rendőrök most fejezték be a nyomozást az ügyében.

2021. Március 04. 18:01, csütörtök | Kék hírek

Pénzmosás miatt emeltek vádat két férfi és egy nő ellen

A Nagykátai Járási Ügyészség pénzmosás miatt vádat emelt két férfi és egy nő ellen, aki Csehországban több bankszámlát is nyitott azért, hogy azokra bűncselekmények elkövetéséből származó pénzeket fogadjon.