Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Augusztus 05. 11:51, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Négyszer lőtt az óbudai óvónőre, vádat emelnek a gyilkos ellen

Négyszer lőtt az óbudai óvónőre, vádat emelnek a gyilkos ellen

Emberölés miatt vádiratot nyújtott be a Fővárosi Főügyészség az óbudai óvónőt lelövő férfi ellen – tájékoztatta a fővárosi főügyészhelyettes hétfőn az MTI-t.

Üveges Andrea közölte: a 67 éves vádlott a lányával és az ő élettársával közös ingatlanban élt, amikor azonban a férfi korábbi elfogadó magatartása megváltozott, a fiatalok az élettárs családjához költöztek. A férfi nem tudta elfogadni a döntést, ezért elhatározta, hogy megöli a másik család egyik tagját.

A vádlott tavaly november 21-én reggel magához vette betárazott, engedéllyel tartott lőfegyverét, és kocsival Óbudára ment. A munkába induló 56 éves óvónőre, lánya élettársának édesanyjára a férfi négy célzott lövést adott le. A nő belehalt sérüléseibe.

A vádlott ezután a közelben öngyilkosságot kísérelt meg, a rendőrök azonban rátaláltak, elfogták, majd kórházba vitették.

A Fővárosi Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő férfi ellen előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során