Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Március 04. 10:31, kedd | Helyi
Forrás: InfoPalota

Mi lesz a várpalotai gyermekorvosi ellátás sorsa?

Mi lesz a várpalotai gyermekorvosi ellátás sorsa?

Pattanásig feszült a hangulat a városban a gyermekorvosi ellátás miatt.

A facebook ismét a várpalotai aggódó szülők elégedetlenségétől hangos. A korábban közölt cikkünk óta, mely a gyermekorvosi rendelőben tapasztalható komoly várakozási időről szólt, a helyzet tovább romlott.

A várakozási idő drasztikus növekedése több dolognak is betudható a városban. Egyrészről hiányzik egy gyerekorvos, akit mind a mai napig nem sikerült pótolni az illetékeseknek.

Huszárné Bacsárdi Valéria önkormányzati képviselő, a Humán Erőfforás Bizottság vezetője portálunknak elmondta, sajnos országos tendencia a szakemberhiány, és ez halmozottan igaz a gyerekorvosokra is.

Sajnos már nem csak az orvoshiány a gond, hanem a meglévő kettő is a város elhagyásával riogatott, hiszen tűrhetetlenek a rendelési körülmények, melyek miatt kérvényt is adtak be az önkormányzathoz. A városi oldalon olvasható az előterjesztés, melyből megtudhatjuk, hogy "A közel 30 évig használt Várpalota Szent Imre u. 6. sz. alatti külön bejárattal rendelkező gyermekorvosi rendelőből az épület tulajdonosa, a Generali Medicina átköltöztette őket és a helyiséget vérvételi labor céljára a Synlab Hungary Kft. részére adta használatba. A tulajdonos által az épületben, cserébe rendelkezésükre bocsátott 9 m2 nagyságú helyiség a szakrendelésekkel egy folyosón található. A két gyermekorvos egyazon rendelőben látja el a feladatot 3 körzetben, így a rendelési idők betarthatatlanná váltak. A betegek nagy száma miatt előfordulhat, hogy az egyik orvos órákat vár arra, hogy a rendelő felszabaduljon és megkezdje rendelési idejét."

Az önkormányzattól egy nagyobb rendelő kialakítására alkalmas bérleményt kértek. A bejárás során az Újlaky utcában található önkormányzati ingatlanra esett a választás, mely régen a Betyáros Söröző volt. Az átalakítás és felújítás várható költsége 6.6 millió forint lesz, mely a költségvetési javaslatban szerepel.

Az egykori Betyáros. Nemsokára gyermekorvosi rendelő?
fotó: InfoPalota

Huszárné Bacsárdi Valéria portálunknak jelezte, hogy bár a testületi ülésen a rossz parkolási lehetőség miatt némi polémia akalult ki, a testület megszavazta az előterjesztést.

Információink szerint egyébként a már nyugdíjas Debreczy doktor úr volt az önkormányzatnál a kialakult helyzet miatt, ahol felajánlották neki, hogy lássa el a Tési-dombi feladatokat, de ingyen, mert az önkormányzatnak erre nincsen pénze.

Itt tart most a helyzet, és a probléma megoldás után kiállt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:57, péntek | Helyi

RENDŐRKÉZEN A SZENT GYÖRGY-HEGYI BETÖRŐ

A Tapolcai Rendőrkapitányság kezdeményezte egy 73 éves férfi letartóztatását.

2024. Március 17. 07:34, vasárnap | Helyi

Szabadság és függetlenség

Hinni a szabadságban - Ünnepi megemlékezés Várpalotán

2024. Március 09. 07:01, szombat | Helyi

Könyvtári papírszínház

Életre keltették Jaót, a kis kaméleont a várpalotai játszóházban

2024. Március 01. 17:58, péntek | Helyi

Régi álmuk vált valóra

Farsangi mulatságot tartott a várpalotai nyugdíjas klub