Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Február 21. 08:45, péntek | Helyi
Forrás: InfoPalota

Megtartotta kampánynyitóját a Fidesz

Megtartotta kampánynyitóját a Fidesz

Az este vendége volt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter

A megjelenteket Huszárné Bacsárdi Valéria, a Fidesz helyi elnöke köszöntötte.

Talabér Márta: "Várpalota még mindig komoly hátrányban van"

Őt követte Talabér Márta, a város kormánypárti polgármestere, aki elmondta súlyos adósság során vette át a város vezetését. A kormánynak köszönhetően előbb a japán, majd 1,1 milliárd forintnyi hitel is lekerült a település válláról.

Talabér Márta
fotó: InfoPalota

Ha minden jól megy tavasszal indulhat a 8-as főút várpalotai elkerülő szakaszának ciklusok óta ígérgetett kivitelezése, megtörtént a várrekonstrukció, mely tavasszal tovább folytatódik, valamint túl vannak egy város-rehabilitációs programon is.

A város azonban sok tekintetben még mindig lemaradásban van a környező városokkal szemben.

dr. Kontrát Károly: "Nem vagyunk elégedettek a közbiztonsággal"

A polgármesterasszonyt dr. Kontrát Károly, a térség fideszes jelöltje követte. A pápán élő jelenlegi belügyi államtitkár hallgatói kérdésre elmondta, van kötődése a városhoz, hiszen többször volt megyei közgyűlési képviselő, jól ismeri a megye problémáit.

A képviselőjelölt elmondta, 2010-ben egy romokban heverő gazdaságot, nem működő államszervezetet örököltek. "Mára azonban Magyarország talpra állt." - emelte ki a politikus.

dr. Kontrát Károly
fotó: InfoPalota

3% alá csökkent az államháztartási hiány, januárban 0% volt az infláció, emelték a nyugdíjakat, megtartották azok reálértékét.

Három fő elemet emelt ki: munkahelyteremtést, a városi egészségügyi ellátás javítását, valamint a 8-as főút korszerűsítését.

Bár Pintér Sándor belügyminiszter a Parlamentben kijelentette, Magyarországon rend van, az államtitkár nem ilyen derülátó. "Nem hibátlan a közbiztonság" - mondta. Visszább kell szorítani a betöréseket, az erőszakos bűncselekményeket.

Varga Mihály: "Nincs még itt a Kánaán"

A nemzetgazdasági miniszter is a 2010-es romokról értekezett. "Nem lehet egy olyan erdőből négy év alatt kivezetni az országot, ahova 8 évig haladtunk befele." - mondta a miniszter.

250.000 fővel nőtt a foglalkoztatottak száma, igaz ebbe a közfoglalkoztatottak is benne vannak, így több mint 4 millión dolgoznak jelenleg az országban.

Varga Mihály
fotó: InfoPalota

A közfoglalkoztatottak miatt sokszor támadták a kormányt. Varga Mihály szerint azonban jobb azért a bérért megdolgozni, mint várni a segélyt, így visszaadta a kormány a munka becsületét. "Gyerekek generációi nőttek fel úgy, hogy nem látták a szüleiket munkába menni" - emelte ki.

A paksi bővítéssel kapcsolatban elmondta, jó üzletet köt a kormány, hiszen így jóval olcsóbb energiát tudnak előállítani.

Beszélt a túlzottdeficit-eljárásról is, melyet kilenc évig tartottak fenn hazánk ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:57, péntek | Helyi

RENDŐRKÉZEN A SZENT GYÖRGY-HEGYI BETÖRŐ

A Tapolcai Rendőrkapitányság kezdeményezte egy 73 éves férfi letartóztatását.

2024. Március 17. 07:34, vasárnap | Helyi

Szabadság és függetlenség

Hinni a szabadságban - Ünnepi megemlékezés Várpalotán

2024. Március 09. 07:01, szombat | Helyi

Könyvtári papírszínház

Életre keltették Jaót, a kis kaméleont a várpalotai játszóházban

2024. Március 01. 17:58, péntek | Helyi

Régi álmuk vált valóra

Farsangi mulatságot tartott a várpalotai nyugdíjas klub