Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2014. Február 17. 09:45, hétfő | Belföld
Forrás: InfoPalota

Kepli - Ha munka van, van minden.

Kepli - Ha munka van, van minden.

Kepli Lajos, a Jobbik jelöltje tartott lakossági fórumot Pétfürdőn, a Közösségi Házban

A nemzeti radikális párt lakossági fórumán Kepli Lajos kijelentette: " Ha munka van, minden van". Éppen ezért a Jobbik legfontosabb üzenete a munkahelyteremtés.

A képviselőjelölt a Hét vezér tervet idézte, mely a párt munkahelyteremtő koncepcióját takarja, így a magyar feldolgozó- és élelmiszeripar fellendítését, vízgazdálkodási tervet, egy Duna-Tisza csatorna megépítését, egy energetikai terv kidolgozását a geotermikus energia felhasználására, egy országos otthonteremtési programot, egy nemzetközi gyógyturisztikai központ létrehozását, egy ásványkincs-stratégiát, valamint egy infokommunikációs terv kidolgozását jelenti.

Kepli Lajos
fotó: InfoPalota

Mindezek ahhoz a félmillió, "valódi, tisztességes megélhetést" adó munkahely megteremtéséhez kellenek, melyeket a párt ígér kormányra kerülésük esetén.

"A Jobbik országos otthonteremtő programja megoldaná a fiatalok lakáshoz jutását, fellendítené az építőipart. A bezárt magyar bányákat újranyitjuk, a még meglévő ásványkincseink nemzeti célú felhasználása érdekében." - mondta Kepli.

"A Fidesz a rezsiharcot helyezi előtérbe, pedig sokkal fontosabb volna a magyar termőföld védelméről beszélni. Az új földforgalmi törvény szerint ugyanis nem minősülnek külföldinek az uniós és társult országok állampolgárai, ez több mint 500 millió tőkeerős embert jelent, aki némi bürokratikus aktus után szabadon fölvásárolhatja a magyar földet." - emelte ki a képviselőjelölt, majd hozzátette: A Jobbik új törvényt akar hozni ez ügyben, mert a magyar föld megvédése kulcskérdés.

Felélesztenék a mezőgazdaságot, valamint a ráépülő élelmiszer- és feldolgozóipart, mely mint mondta, "Magyarország igazi kitörési pontja lehet".

Radikális béremelésre van szükség, így a Jobbik kötelezné a multikat, hogy az itteni dolgozóiknak is legalább a nyugati bérek 80%-át fizessék meg.

Szóba került a rend kérdése is. A párt létrehozná a csendőrséget, megteremetné az önfenntartó börtönöket, népszavazást tartana a halálbüntetés visszaállításáról.

A fórum másik előadója Hegedűsné Kovács Enikő, a párt országgyűlési képviselője volt, aki a devizehitelesekkel kapcsolatban Lázár János államtitkár legutóbbi javaslatát emelte ki, mely szerint, ha valaki nem tudja fizetni autóhitelét, leadhatja majd azt a banknak, és így megszabadul a tehertől. "Ez egy rossz törvény lenne" - mondta Hegedűsné, hiszen a legtöbben az autóik árát már többszörösen kifizették. "A jó törvény az volna, ha felvételkori árfolyamon forintosítanák a felvett devizahiteleket, a veszteségeket pedig a bankok állják, akik eddig uzsorakamatot szedtek."

Hegedűsné Kovács Enikő
fotó: InfoPalota

Beszélt az elszámoltatásról is. A Jobbik feloldaná a titkosításokat, felülvizsgálná az elmúlt 24 év "rablóprivatizációját" , elzárnák a korrupciós csatornákat. Teljes vagyonelkobzással súlytanák a politikai és gazdasági csúcsszereplők törvénytelen meggazdagodását, nyilvánosságra hoznák az ügynöklistákat. A képviselők esetében kijelentette: megteremtik a visszahívhatóságot, eltörlik a mentelmi jogot. Amennyiben egy politikus törvényhozóként követ el bűncselekményt, dupla büntetés járjon érte. - hangsúlyozta.

A fórum a résztvevők kérdéseivel zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.