Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Május 14. 12:46, szerda | Helyi
Forrás: InfoPalota

Kálomista Gábor hamarosan Várpalotán forgat

Kálomista Gábor hamarosan Várpalotán forgat

A Polgári Együttműködés Egyesület meghívására városunkban tartott előadást Kálomista Gábor.

Talabér Márta, a város polgármestere modernkori reneszánsz emberként mutatta be a televízióból is jól ismert Kálomista Gábort, utalva a meghívott előadó sokrétű közéleti szerepére.

Kálomista ugyanis többek között sikeres filmproducer, a Thalia Színház vezetője, az MKB-MVM Veszprém kézilabdacsapat társelnöke, a Magyar Sí Szövetség elnöke.

A filmiparral 20 évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni. Olyan filmeket alkottak, mint a Zimmer Feri, a Valami Amerika, vagy a Csak szex és más semmi. Azóta 37 nagyjátékfilm és több sorozatot is született a kezei alatt.

Megtudhattuk azt is, hogy már 5 éve dolgoznak egy nagyszabású film forgatókönyvén, melynek jelentős részét Várpalotán fogják hamarosan forgatni.

Nagyon büszke a Thalia Színházra, melynek vezetőjeként mára repertoár színházzá vált a társulat. A nagyszínpadon folyamatosak az előadások, míg a másik két színpad a tehetséges alternatív színházak számára nyújt megjelenési lehetőséget. A társulat neves művészekkel van tele, úgy mint Csányi Sándor, Pindroch Csaba, Szabó Győző vagy Molnár Piroska.

A Magyar Sí Szövetség elnökeként is tevékenykedő Kálomista Miklós Editről is beszélt az előadáson. A csíkszeredai születésű sielőnő otthagyva a román színeket, a magyar csapat tagjaként elvesztette összes addigi pontját, mivel a románok nem állították ki számára a zöld kártyát. A 2014-es Téli Olimpián már mindenidők legjobb magyar eredményét érte el a versenyző. Ezenkívül mára már junior világbajnokkal is büszkélkedhetünk, így elmondhatjuk, hogy van jövője a magyar sísportnak.

Az MKB-MVM Veszprémmel kapcsolatban Nagy László kalandos hazacsábításáról beszélt, illetve arról, hogy mára megérett a csapat a BL győzelemre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:57, péntek | Helyi

RENDŐRKÉZEN A SZENT GYÖRGY-HEGYI BETÖRŐ

A Tapolcai Rendőrkapitányság kezdeményezte egy 73 éves férfi letartóztatását.

2024. Március 17. 07:34, vasárnap | Helyi

Szabadság és függetlenség

Hinni a szabadságban - Ünnepi megemlékezés Várpalotán

2024. Március 09. 07:01, szombat | Helyi

Könyvtári papírszínház

Életre keltették Jaót, a kis kaméleont a várpalotai játszóházban

2024. Március 01. 17:58, péntek | Helyi

Régi álmuk vált valóra

Farsangi mulatságot tartott a várpalotai nyugdíjas klub