Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Március 20. 15:36, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoPalota

Idén nyáron is neves fellépőkkel készül az Alfa Fesztivál

Idén nyáron is neves fellépőkkel készül az Alfa Fesztivál

A második alkalommal megrendezésre kerülő Alfa Fesztivál szervezői tartottak ma sajtótájékoztatót sztárvendégekkel a Városházán.

Idén a leendő közönség dönthette el, hogy mikor is kerüljön megrendezésre a fesztivál. A szavazáson nagy arányban nyert a nyár végi hétvége, így augusztus 28-30 között lesz a 3 napos rock 'n' roll őrület a Cseri Parkerdőben.

"Ennek a térségnek is szüksége van egy ilyen könnyűzenei fesztiválra" - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Talabér Márta, a város polgármestere elmondta, a tavalyi fesztivál sikere megnyugtatta a városvezetést, hiszen mindenki kellemes emlékekkel gondol arra vissza, így a tavalyi próbaév után már semmi akadálya a hosszútávú együttműködésnek. A város mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy idekapcsolja az Alfa Fesztivált, mely reményeik szerint méltó utódja lehet a korábbi Pannóniának.

Talabér Márta a sajtótájékoztatón
fotó: InfoPalota

Megtudhattuk, hogy a cél érdekében jelképes összegért adják ki a Cseri Parkerdő területét, illetve elérték azt is, hogy a 8-as főút elkerülő szakasza is érintetlenül hagyja a fesztivál helyszínét.

Goreczki Szabolcs főszervező megköszönte a tavalyi sikeres együttműködést mind az önkormányzatnak, mind a szakhatóságoknak, majd hangsúlyozta, hogy az idei év sok mindenben újat jelent a tavalyihoz képest.

Goreczki Szabolcs főszervező
fotó: InfoPalota

Megújult a logó, valamint a helyszínt is barátságosabban alakítják ki. A külsőségek mellett azonban a fellépők is megújulnak idén, többek között fellép az Edda, a Lord, Deák Bill Gyula, Sub Bass Monster és Majka is, de mindenki megtalálja majd a saját stílusát is. - emelte ki.

Majka hangsúlyozta, hogy egy előadóművésznek fontos, sőt kötelező, hogy meg tudjon újulni. 12 éves zenei pályafutása alatt ezen ő maga is átesett, mára komplett zenekarral dolgozik és bátran állítja, hogy az ország legjobb zenészeivel.

Talabér Márta és Majka a fesztivál molinója előtt
fotó: InfoPalota

Portálunknak elmondta, először lép fel majd a fesztiválon, egy másfél, közel két órás műsorral, rendhagyó zenekaros produkcióval. A szezon végére már általában nagyon kimerültek, - mint fogalmazott egy "egész csomagmegőrző lesz a szemem alatt" - de nem fél semmitől és egy hatalmas bulit ígér a várpalotaiaknak.

Megtudtuk továbbá, hogy hozott egy döntést, mely szerint minden ötödik hét szabad, tavaly ugyanis 3 hónap alatt 117 bulit tartottak, ami emberileg már nem bírható.

Kiss Sándor az Intim Torna Illegál tagja kiemelte, 4 évvel ezelőtt alakult az együttes, mára már azonban a különböző könnyűzenei események nagyszínpadán lépnek fel. Nagyon örülnek a meghívásnak és boldogan jönnek a városba ismét.

Sub Bass Monster, a gyulafirátóti rapper a "régió intézményeként" került bemutatásra.

"A régió intézménye" - Sub Bass Monster
fotó: InfoPalota

Jól ismerem a szervezőket, jó barátságban vagyunk, sok ismerősöm és barátom látogatja a fesztivált, így minden szempontból jól ismerem a rendezvényt. - hangsúlyozta, majd hozzátette, nemrég jelent meg új nagylemeze, így teljesen új műsorral érkezik majd.

Idén a sportot is közelebb hozzák a fesztiválhoz. A tájékoztatón részt vett a magyar kézilabda élő legendája, Gál Gyula és az MKB Veszprém feltörekvő kézilabdázója, Ligetvári Patrik is.

Balról jobbra: Sub Bass Monster, Gál Gyula, Goreczki Szabolcs, Talabér Márta, Majka, Kiss Sándor és Ligetvári Patrik
fotó: InfoPalota

A fiatal játékos számára fontos, hogy a térségben is legyen egy jó előadókat felvonultató, jó bulival szolgáló esemény.

Gál Gyulától megtudhattuk, hogy korábban nem tudott fesztiválokra járni, hisz a csapatával és a válogatottal nagyon elfoglalt volt. Idén nyáron azonban sok helyen megfordul majd, így az Alfán is, mely elmondása szerint "igen színvonalas, jó fellépőgárdával büszkélkedhető fesztivál lesz."

A sajtótájékoztató végén a résztvevők együtt vonták fel a fesztivál zászlaját a Városháza előtt.
fotó: InfoPalota

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:57, péntek | Helyi

RENDŐRKÉZEN A SZENT GYÖRGY-HEGYI BETÖRŐ

A Tapolcai Rendőrkapitányság kezdeményezte egy 73 éves férfi letartóztatását.

2024. Március 17. 07:34, vasárnap | Helyi

Szabadság és függetlenség

Hinni a szabadságban - Ünnepi megemlékezés Várpalotán

2024. Március 09. 07:01, szombat | Helyi

Könyvtári papírszínház

Életre keltették Jaót, a kis kaméleont a várpalotai játszóházban

2024. Március 01. 17:58, péntek | Helyi

Régi álmuk vált valóra

Farsangi mulatságot tartott a várpalotai nyugdíjas klub