Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2023. Április 12. 09:46, szerda | Helyi
Forrás: police.hu

HOSSZÚ HÉTVÉGI ITTAS SOFŐRÖK VÁRMEGYÉNKBEN

HOSSZÚ HÉTVÉGI ITTAS SOFŐRÖK VÁRMEGYÉNKBEN

Kilenc sofőrrel szemben büntetőeljárás, hat vezetővel szemben közigazgatási eljárás indult

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2023. április 7-én 0 órától 2023. április 10-én 24 óráig összesen 15 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.
Egy 42 éves ajkai férfi 2023. április 7-én éjszaka személygépkocsival tolatáskor a vízelvezető árokba hajtott. Az intézkedés során a sofőrnél felmerült az ittasság gyanúja, melyet a vele szemben végzett alkoholszondás vizsgálat alátámasztott. Az egyenruhások a férfit ezután elfogták, majd további mintavételre előállították. Továbbá az ellenőrzés során megállapították, hogy a férfi nem rendelkezett vezetői engedéllyel. A jogsértő férfinak ittas járművezetés elkövetésén túl még engedély nélküli vezetés miatt is felelnie kell.
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ne hagyják figyelmen kívül az alkoholfogyasztás melletti vezetés kockázatát és következményeit!
Magyarországon a zéró tolerancia elve a mérvadó, vagyis vezetés megkezdése előtt a legcsekélyebb alkoholfogyasztás sem megengedett. Ennek oka, hogy a különböző közlekedésbiztonsági kísérletek egyértelműen bebizonyították, hogy a kismértékű alkoholfogyasztás is kedvezőtlenül befolyásolja az észlelési- és reakcióidőt, azaz hátrányosan hat a vezetési képességre.
Az alkohol emberi szervezetre gyakorolt élettani hatása miatt romlik a látás, a reakcióidő meghosszabbodik, a mozdulatok pontatlanabbá válnak, ezáltal az ittas vezető potenciális veszélyforrássá válik a közlekedésben.
Ezúton kérünk mindenkit, hogy tartsák be a közúti közlekedési szabályokat! Amennyiben járművezetőként közlekednek, abban az esetben semmiképpen ne igyanak előtte szeszes italt!
…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:57, péntek | Helyi

RENDŐRKÉZEN A SZENT GYÖRGY-HEGYI BETÖRŐ

A Tapolcai Rendőrkapitányság kezdeményezte egy 73 éves férfi letartóztatását.

2024. Március 17. 07:34, vasárnap | Helyi

Szabadság és függetlenség

Hinni a szabadságban - Ünnepi megemlékezés Várpalotán

2024. Március 09. 07:01, szombat | Helyi

Könyvtári papírszínház

Életre keltették Jaót, a kis kaméleont a várpalotai játszóházban

2024. Március 01. 17:58, péntek | Helyi

Régi álmuk vált valóra

Farsangi mulatságot tartott a várpalotai nyugdíjas klub