Városlista
2021. április 10, szombat - Zsolt

Hírek

2020. Február 27. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

HITELRE VETT TELEFONOK ELADÁSÁBÓL GAZDAGODTAK

HITELRE VETT TELEFONOK ELADÁSÁBÓL GAZDAGODTAK

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet csalás miatt négy budapesti és egy vésztői lakos ellen, valamint orgazdaság miatt szintén két fővárosi személlyel szemben folytatott.

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet csalás miatt négy budapesti és egy vésztői lakos ellen, valamint orgazdaság miatt szintén két fővárosi személlyel szemben folytatott.

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, egy 30 éves férfi a 24 éves ismerősével közösen 2017 októberétől visszatérően hívott fel véletlenszerűen kiválasztott telefonszámokat. A kezdeményezett beszélgetések során az egyik mobilszolgáltató munkatársának adták ki magukat és azt állították, hogy a cég nyereményjátékában kisorsolták a hívásokat fogadó személyeket. A nyeremény kézbesítése céljából elkérték az érintettek adatait, melyek birtokában egyikük felesége, egy 28 éves nő előfizetési szerződéseket kötött online, illetőleg részletfizetéssel nagy értékű telefonokat rendelt a felhívottak nevében a mobilszolgáltató internetes honlapján keresztül. A készülékeket kiszállító csomagküldő szolgálat egyik kézbesítője, egy 25 éves vésztői férfi a csomagokat nem azok tényleges címzettjei részére, hanem vagy a 28 éves nőnek vagy pedig egy további tettestárs, egy 29 éves férfinak adta át. Az ilyen módon megszerzett telefonokat a gyanúsítottak egy fővárosi műszaki üzletben értékesítették, a hiteleket azonban nem törlesztették.
A nyereményjátékra történő hivatkozással felhívott személyek közül hat fő esetében a bankkártyájuk adatait szerezték meg, melyekkel a gyanúsítottak webshopokból vásároltak összesen közel kétmillió forint értékben, míg további egy főt megtévesztéssel több mint százezer forint átutalására vettek rá.
A nyolc megyét érintő ügyben összehangolt akció keretében 2018. október 16-án egy rejtekhelyül szolgáló budapesti lakásban fogták el a csalássorozat elkövetőit, míg a csalásból származó telefonokat felvásárló 48 éves férfit és a 29 éves nőt a munkahelyükön. A gyanúsítottakat előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, és csalás bűntett, illetve orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták őket ki. A mobilszolgáltató cég sérelmére okozott kár több tízmillió forint. A nyomozás során megtartott házkutatás során gépkocsit, ékszereket, műszaki cikkeket, karórát, parfümöket, márkás ruhákat, cipőket és retikülöket foglaltak le a veszprémi nyomozók, melyeket a bűncselekmények útján megszerzett pénzből vásárolt a 28 éves nő.
A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 10. 12:53, szombat | Belföld

Fizetett volna a pedofil, hogy kisfiúval fajtalankodhasson - VIDEÓ

Letartóztattak egy 42 éves férfit, aki egy internetes társkeresőn keresztül pénzért szexuális kapcsolatot akart létesíteni egy gyermekkorú fiúval

2021. Április 10. 11:53, szombat | Belföld

Szinte mindenkit érdekel a bolygó jövője

Meglepően sokan érdeklődnek a bolygó jövője, a környezetvédelem iránt és tudatosul bennük, hogy saját életükre és a következő generációk sorsára is hatással vannak a környezeti problémák

2021. Április 10. 10:52, szombat | Külföld

Az Európai Bizottság 1,8 milliárd adag oltóanyag megrendelésére készül

Megrendelne további 1,8 milliárd adagot a koronavírus ellen kifejlesztett valamelyik oltóanyagból az Európai Bizottság, hogy legyen elég vakcina az Európai Unióban az emlékeztető oltásokhoz és a gyerekek beoltásához

2021. Április 10. 09:53, szombat | Belföld

Meghalt 245 beteg, 8053-mal nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 245, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 8053 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton,