Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2019. Március 21. 07:17, csütörtök | Belföld
Forrás: mti/Illusztráció: pixabay

Gyógyszer-túladagolással ölte meg férjét egy nő

Gyógyszer-túladagolással ölte meg férjét egy nő

Nagy mennyiségű gyógyszert adott be a nő a férjének, aki ennek következtében elhunyt.

Előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt szerdán vádiratot nyújtott be a Fejér Megyei Főügyészség azzal a szabadbattyáni nővel szemben, aki tavaly június elsején emberölési szándékkal nagy mennyiségű gyógyszert adott be férjének, aki ennek következtében elhunyt.

Az ügyészség vádiratában a letartóztatásban lévő vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását kérte.

Közleményükben azt írták, a bűncselekményt a büntető törvénykönyv tíztől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújthatja.

A vádlott, miután házastársa elzárkózott a házasságuk felbontásától és minden megoldást elutasított, elhatározta, hogy megöli. Először tavaly áprilisban adott az általa szedett gyógyszerekből túl sokat a férfinak, aki emiatt rosszul lett és kórházba került. Májusban altatót adott a sértettnek, majd az elkábult férfit megkísérelte a kádban víz alá nyomni, de végül elállt szándékától.

A nő június első napján nagy mennyiségű, a szív- és érrendszerre ható gyógyszert és legalább 75 darab kálium tablettát adott be a férjnek, majd magára hagyta. Másnap, a kora reggeli órákban holtan találta házastársát és értesítette a rendőrséget. A férfi halálát a keringés összeomlása, szívmegállás okozta, amit a gyógyszerek váltottak ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során