Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. November 27. 14:41, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Guinness-rekord kísérlettel a felelős állattartásért

Guinness-rekord kísérlettel a felelős állattartásért

Guinness-rekord megdöntésére, illetve új magyarországi csúcs felállítására vállalkozik a Rex Kutyaotthon Alapítvány szerdán 12 órakor az újpesti Rex Állatszigeten.

A tervek szerint az alapítvány önkéntesei az adományozók jóvoltából összegyűjtött több mint 6000 plüssállatot helyeznek el és számlálnak meg a Guinness szerkesztőségét képviselő bizottság és a sajtó jelenlétében. A jelenlegi rekord - amelyet az Egyesült Államokban állítottak fel - 5885 darab összegyűjtött plüssállat.
A játékok túlnyomó részét nehéz sorsú családokban élő gyerekeknek és a gyermekek rehabilitációjával foglalkozó intézményeknek ajándékozzák a felelős állattartásról szóló előadás kíséretében - közölte az alapítvány kedden az MTI-vel. A tervek szerint a játékok közül a legkülönlegesebb darabok jövőre kiállításturnéra indulnak, majd a Rex Állatsziget Plüssállat Múzeumába kerülnek.
Az alapítvány ezzel az akcióval is szeretné tudatosítani, hogy a könnyen gazdát cserélő plüssállatoktól eltérően az élő állatok nem játékszerek. Kezdeményezésével a felelős állattartás fontosságára kívánja felhívni a figyelmet, akciója egyben gyermekjótékonysági célokat is szolgál.
Az idén húsz esztendős Rex Alapítvány az elmúlt két évtizedben több mint 15 ezer állatot mentett meg, közel 10 ezer házi kedvencnek talált szerető gazdát, és diákok generációival ismertette meg a felelős állattartás alapjait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.