Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Március 14. 08:37, péntek | Helyi
Forrás: InfoPalota

Foglalkoztatáspolitikáról a várban

Foglalkoztatáspolitikáról a várban

A Thury- várban tartotta soros lakossági fórumát a Fidesz. A vendég ezúttal Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár volt.

Talabér Márta, a város kormánypárti polgármestere köszöntötte az érdeklődőket.

Kontrát Károly, a térség fideszes jelöltje 3 fő témát emelt ki, úgy mint a 8-as főút fejlesztését, a városi egészségügy javítását és a munkahelyteremtést.

2010-ben 1300 álláskereső volt a térségben, ez ma 855 főre csökkent. - mondta Kontrát Károly.

Kontrát Károly
fotó: InfoPalota

Az elmúlt 4 évben 280.000 új munkahelyet teremtett a kormány. - hangsúlyozta, majd elismerte, hogy ennek a nagy részét a közfoglalkoztatásúak tették ki. Várpalotán is jól működik ez a program, 450-en dolgoznak közfoglalkoztatásban.

Czomba: "Messze nem vagyunk elégedettek!"

Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár elmondta, az ő területe az, ahol nagyon nehéz, vagy szinte lehetetlen eredményeket elérni.

"A kormány az alig mérhető gazdasági növekedés mellett is szinten tudta tartani és növelni tudta a foglalkoztatást" - mondta. Ma ismét több, mint 4 millión dolgoznak az országban, igaz ebben benne vannak a közmunkások és a külföldön dolgozók is.

Czomba Sándor
fotó:InfoPalota

A kormány a mezőgazdaság, illetve az építőipar területén lát lehetőséget nagy számú munkahely megteremtésére, hiszen ezek képesek gyorsan, sok, akár az alacsony iskolai végzettségű munkaerőt is felszívni.

A sokat támadott közfoglalkoztatással kapcsolatban elmondta, a cél, hogy értékteremtő munka álljon mögötte és segély helyett a munka felé tereljék az embereket. A "napocskás" tesztekkel kapcsolatban megtudhattuk, hogy azok állapotfelmérésként funkcionáltak és döbbenetes eredménnyel zárultak. "A résztvevők nagy része funkcionális analfabéta, 2% a nevét sem tudta leírni" - mondta az államtitkár

A tervekkel kapcsolatban elmondta, a soron következő EU-s ciklus támogatásainak 60%-át a kormány gazdaságélénkítésre, munkahelyek teremtésére fogja fordítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:57, péntek | Helyi

RENDŐRKÉZEN A SZENT GYÖRGY-HEGYI BETÖRŐ

A Tapolcai Rendőrkapitányság kezdeményezte egy 73 éves férfi letartóztatását.

2024. Március 17. 07:34, vasárnap | Helyi

Szabadság és függetlenség

Hinni a szabadságban - Ünnepi megemlékezés Várpalotán

2024. Március 09. 07:01, szombat | Helyi

Könyvtári papírszínház

Életre keltették Jaót, a kis kaméleont a várpalotai játszóházban

2024. Március 01. 17:58, péntek | Helyi

Régi álmuk vált valóra

Farsangi mulatságot tartott a várpalotai nyugdíjas klub