Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Január 12. 09:53, csütörtök | Belföld
Forrás: Ügyészség

Fenyegető manőverekkel veszélyeztette volt élettársát egy férfi

Fenyegető manőverekkel veszélyeztette volt élettársát egy férfi

Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki 2021 őszén kistehergépkocsival szándékosan sodorta veszélybe volt élettársa testi épségét Tapolcán.

A vádirat szerint a 24 éves elkövető 2021. szeptember 22-én délután furgonjával követte a volt élettársát utasként szállító személygépkocsit. Miután a sértett kiszállt az autóból, a férfi, hogy megijessze, szándékosan, intenzív gyorsítással felé hajtott, majd nagy gázt adva a járdára is felment, a sértett pedig ennek hatására futva menekült előle.

A férfi ezután fennhangon veszekedett élettársa személygépkocsiban maradt édesapjával, aki ijedtében felhívta a 112-es segélyhívót. A férfi még ekkor is agresszíven viselkedett, manővereivel egy ideig akadályozta a gépkocsi indulását, illetve igyekezett félelmet kelteni az időközben az autóba visszaülő sértettben és annak édesapjában, majd végül elhajtott a helyszínről.

Az ügyészség az erőszakos férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés, emellett pénzbüntetés kiszabására, valamint a közúti járművezetéstől történő eltiltására tett indítványt az elbírálásra illetékes Tapolcai Járásbíróságnak.

Címkék: ügyészségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk