Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Február 17. 05:02, péntek | Belföld
Forrás: mti

Felfüggesztett börtönt kapott egy orosházi nő, akinek tűzben meghalt egy gyermeke

Felfüggesztett börtönt kapott egy orosházi nő, akinek tűzben meghalt egy gyermeke

Jogerősen elítélte a Gyulai Törvényszék azt az orosházi nőt, akinek - gondatlansága miatt - egy tűzben meghalt az egyik gyermeke 2015 novemberében - tájékoztatta a bíróság csütörtökön közleményben az MTI-t.

Mint írták, a bíróság a vádlottat emberölés vétségében két év börtönre ítélte, melynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztették. Emellett elrendelték a nő pártfogó felügyeletét, aminek keretében köteles életvezetési tanácsadáson részt venni.

A vádirat szerint az asszony és élettársa együtt nevelték öt kiskorú gyermeküket. A gyerekek szobájában a fűtést egy kölcsönkért hősugárzóval oldották meg, amellyel a nagyobb gyermekek rendszeresen játszottak, és éghető anyagokat, például ceruzákat helyeztek a nyílásaiba.

Az anya 2015. november 11-én délelőtt többször hagyta magukra a gyermekeket a szobában, akik beledugtak néhány tárgyat a hősugárzóba, amelyek meggyulladtak. A nagyobb gyerekek kiszaladtak az udvarra, erre az akkor már az udvaron tartózkodó anya berohant a szobába, eloltotta a tüzet, és kihozta onnan a kiságyban fekvő csecsemőt, aki azonban olyan súlyos fokú égési sérüléseket szenvedett, hogy aznap este a kórházban elhunyt. Egy másik gyermeke kisebb sérüléseket szenvedett.

A nő egyébként - a gyermekjóléti központ megkeresése ellenére - napi rendszerességgel hagyta a lakásba bezárva 10-15 percre felügyelet nélkül kiskorú gyermekeit.

A történtek után az orosházi járási hivatal gyámügyi osztálya elrendelte a gyermekek védelembe vételét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben