Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Január 29. 06:12, szerda | Kék hírek
Forrás: mti

Elítélték egy élettársát megfojtó férfit

Elítélték egy élettársát megfojtó férfit

Húszról huszonkét év fegyházra súlyosította a Debreceni Ítélőtábla kedden annak a férfinek a büntetését, aki 2018 nyarán eltávozása alatt ölte meg barátnőjét - közölte a táblabíróság szóvivője az MTI-vel.

Fórizs Ildikó felidézte: az első fokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék 2019 szeptemberében emberölés bűntette és fogolyszökés vétsége miatt a férfit - mint többszörös visszaesőt - húsz év fegyházbüntetésre ítélte és tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A férfi jogerős szabadságvesztését töltötte 2018-ban. Júniusban eltávozást kapott, hogy meglátogassa beteg édesapját. Elhatározta, hogy nem fog visszamenni a börtönbe, megszökik, bujkálni fog és rábeszéli a sértettet - akivel börtönbe vonulása előtt élettársi kapcsolatban élt -, hogy tartson vele. A pár június 16-án a reggeli órákban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyecsed környékén tartózkodott; a nő megpróbálta rávenni a férfit, hogy térjen vissza a büntetés-végrehajtási intézetbe; emiatt szóváltásba keveredtek, a férfi feldühödött és egy cipőfűzővel megfojtotta.

A férfit másnap egy lakatlan házban fogták el a közeli Fábiánházán.

Az ítélőtábla súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott hátulról, orvtámadásként, tudatmódosító szer hatása alatt, közvetlen hozzátartozója ellen követte el a cselekményt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.