Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Augusztus 31. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: orientpress

Ehót sem kell fizetni a hazatérő offshore-pénzek hozama után

Ehót sem kell fizetni a hazatérő offshore-pénzek hozama után

Hamarosan elkészül az úgynevezett stabilitási megtakarítási számlával kapcsolatos végrehajtási rendelet. A cél az adóparadicsomokba mentett pénzek hazahozatala. A Magyar Nemzet információi szerint még egészségügyi hozzájárulást sem kell fizetniük azoknak, akik úgy kamatoztatják idehaza a korábban külföldre vitt pénzüket, hogy öt évig nem nyúlnak hozzá. A stabilitási számla második adóamnesztiának tekinthető.

A múlt év végén lejárt előző, amelyben a kormány vállalta, hogy a külföldi számlákon parkoltatott vagy az offshore cégekben bevételként elszámolt összegek hazautalásuk esetén egyszeri, tízszázalékos adó megfizetésével legálissá válnak, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Csupán százmilliárd forint körüli összeg csordogált így haza. A mostani kezdeményezés azért lehet sikeresebb, mert az anonimitás garantálva van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.