Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2022. Január 03. 08:07, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Csalók hirdetnek nyereményjátékot az egyik áruházlánc nevében

Csalók hirdetnek nyereményjátékot az egyik áruházlánc nevében

Csalók hirdetnek nyereményjátékot az Auchan nevében a legnagyobb közösségi oldalon - jelezte az Auchan Magyarország vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Azt írták: a Facebookon terjed az a hamis nyereményjáték, amiben az Auchan nevével visszaélve csalók próbálnak személyes adatokhoz hozzájutni és pénzt kicsalni.

A felhívás arról szól, hogy az Auchantól Samsung mikrohullámú sütőt lehet nyerni a személyes adatok megadásával és egy jelképes, ezer forint körüli összeg átutalásával. Ráadásul a hamis posztokban azt a látszatot keltik, hogy egyesek már nyertek is így - tették hozzá.

Kiemelték: az Auchan Magyarország nem indított ilyen nyereményjátékot, és mindenkit arra kér, ha ilyen üzenetet kapott vagy ilyen jellegű poszttal találkozott, azt hagyja figyelmen kívül, ne adja meg az adatait és ne utaljon pénzt.

A vállalat a közleményében azt is hangsúlyozta, hogy soha, semmilyen nyereményjátéka vagy promóciója során nem kér bankkártyaadatokat, illetve pénzt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.