Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Január 24. 13:39, péntek | Helyi
Forrás: InfoPalota

Az idősek a legkiszolgáltatottabbak a bűnözőknek

Az idősek a legkiszolgáltatottabbak a bűnözőknek

Inotán tartottak tájékoztatót a rendőrség képviselői

Hegyesi János nyugalmazott rendőrtiszt, Csór Enricó, a körzeti megbízotti csoport vezetője és Régi Károly, a csoport tagja tartott tájékoztatást az inotai Faluházban.

Hegyesi János bevezetőjében az idősek kárára elkövetett, besurranásos bűncselekmények veszélyeire hívta fel a figyelmet. Több helyi vonatkozású, már lezárt ügyet is említett, alátámasztva gondolatait. Legjobb megoldás a megelőzés, ha valaki valamilyen hivatalos üggyel be akar jutni otthonainkba, mindig kérjük el az igazolványukat. - hangsúlyozta.

Felhívta a figyelmet az utcán téli tüzelőt árulókra is, akik gyakran árulnak lopott fát, és igyekeznek átverni az embereket. Itt is említett egy vele megesett történetet, melynek során légköbméterben kívántak neki fát eladni. "Nem mondom a nemzetiségi hovatartozásukat, a végén rasszista lennék" - mondta a nyugalmazott tiszt.

Csór Enricó, a KMB csoport vezetője szavaiban megerősítette Hegyesi Jánost. Kiemelte, az idős emberek gyakran egyedül, így szeretethiányban és magányosan élnek. A bűnözők pedig éppen ezt használják ki. Ha megtörtént a baj, azonnal jelezni kell a rendőrségnek, mert napok múlva már semmi esélyük a sikerességre. - emelte ki.

Egy idős úr elmondta, neki 32 szilvafáját vágták ki, a fákat meg is találta, a rendőrség mégis lezárta az ügyet, mondván nem bizonyítható az eset. "Annak idején a körzeti megbízott tudott gyalogolni, és rend volt a faluban" - mondta az úr.

Csór Enricó, aki 12 éve KMB-s, válaszában elmondta: Amikor Tésen látta el a körzeti megbízotti feladatokat, volt szolgálati lakása, így helyben élt, volt lehetősége gyalogosan járőrözni. "Erre ma is szükség lenne" - emelte ki.

Balról jobbra: Hegyesi János, Csór Enricó, Régi Károly
Fotó: InfoPápa

A csoportvezető megkérte a lakosságot, hogy keressék bátran. Minden második héten fogadóórát tart a Honvéd utca 3. szám alatt, 16.00 és 18.00 óra között. Ezenkívül megígérte egy állandó, inotai fogadóóra megtartását is, melynek időpontja és a megbízott telefonszáma a Faluház bejáratán lesz olvasható.

A fórumon szóba került a polgárőrségek szerepe is. Egy helyi polgárőr elmondta, tavaly közel 1000 órát járőröztek, de sajnos komoly anyagi gondokkal küzdenek. Tavaly 75.000 forintot kaptak az önkormányzattól, amely a benzinköltséget sem fedezte, ráadásul a tagság nagy részét műszakban dolgozó emberek alkotják, így inkább hétvégeken tudnak helytállni.

Egy biztos, vigyázzunk az idősekre és figyeljünk oda egymásra.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:57, péntek | Helyi

RENDŐRKÉZEN A SZENT GYÖRGY-HEGYI BETÖRŐ

A Tapolcai Rendőrkapitányság kezdeményezte egy 73 éves férfi letartóztatását.

2024. Március 17. 07:34, vasárnap | Helyi

Szabadság és függetlenség

Hinni a szabadságban - Ünnepi megemlékezés Várpalotán

2024. Március 09. 07:01, szombat | Helyi

Könyvtári papírszínház

Életre keltették Jaót, a kis kaméleont a várpalotai játszóházban

2024. Március 01. 17:58, péntek | Helyi

Régi álmuk vált valóra

Farsangi mulatságot tartott a várpalotai nyugdíjas klub