Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Június 06. 11:09, péntek | Helyi
Forrás: InfoPalota

Átadták az új gyermekorvosi rendelőt

Átadták az új gyermekorvosi rendelőt

Júliusra állhat munkába a harmadik orvos

Ma délelőtt átadták a kis betegeket már hétfőtől fogadó új gyermekorvosi rendelőt az Újlaky utcában. A korábbi Betyáros Söröző helyén lévő rendelő mintegy 10 millió forintból került kialakításra.

Talabér Márta polgármester asszony megnyitó beszédében kiemelte, a gyermek mindenki számára a legfontosabb. A városban dolgozó két gyermekorvos már korábban jelezte, hogy el fog lehetetlenülni az ellátás a korábbi helyszínen, a problémákat tovább súlyosbítja, hogy egy státusz jelenleg is betöltetlen.

Az új rendelő átadása. A képen Talabér Márta polgármester, valamint Dr. Resch Gabriella és Dr. Kriesch Kornélia gyermekorvosok
Fotó: InfoPalota

Talabér Márta hangsúlyozta, hogy az új épület, hála a kivitelezőnek, minden szempontból megfelel a 21. század elvárásainak. reméli, hogy a helyszín elnyeri majd a várpalotaiak tetszését, és nyugvópontra sikerül helyezni a korábbi feszült helyzetet.

A szalag átvágása után a résztvevők bejárták az új rendelőt, majd pezsgővel koccintottak.

Az egyik rendelő
Fotó: InfoPalota

Újságírói kérdésre, mely szerint sikerül-e betölteni a harmadik gyermekorvosi helyet a Tési-dombon, Talabér Márta elmondta, a Tési-dombi rendelő kevés felújítást igényel, sajnos külsős orvost évek alatt nem sikerült találni, így Várpalotán kerestek. "A szükséges gyakornoki idő letöltése után munkába is tud állni, várhatóan júliusban, és nagy meglepetést fog okozni a városban" - tudtuk meg a polgármester asszonytól.

A parkolás kérdése is szóba került az átadón. A jobb parkolás érdekében feljebb kerül a közeli zebra, valamint megszűnt a buszmegálló is, továbbá hamarosan felújításra kerül a közelben található korábbi Palota szálló mögötti murvás parkoló is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:57, péntek | Helyi

RENDŐRKÉZEN A SZENT GYÖRGY-HEGYI BETÖRŐ

A Tapolcai Rendőrkapitányság kezdeményezte egy 73 éves férfi letartóztatását.

2024. Március 17. 07:34, vasárnap | Helyi

Szabadság és függetlenség

Hinni a szabadságban - Ünnepi megemlékezés Várpalotán

2024. Március 09. 07:01, szombat | Helyi

Könyvtári papírszínház

Életre keltették Jaót, a kis kaméleont a várpalotai játszóházban

2024. Március 01. 17:58, péntek | Helyi

Régi álmuk vált valóra

Farsangi mulatságot tartott a várpalotai nyugdíjas klub